Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Állólámpák

Az állólámpa egy többnyire magas, a padlón elhelyezkedő lámpatípus, amely finom, közvetett fényt áraszt a helyiség egy meghatározott részén. Sokan előszeretettel használják olvasás közben, hangulatteremtő fényforrásként vagy egyszerűen, mint egy elegáns lakberendezési elemet, amely emeli a tér esztétikai értékét.

Rendezés:

 

Állólámpák helye és szerepe a lakberendezésben

A modern állólámpák minimalista vonalvezetésükkel, letisztult formáikkal és innovatív anyaghasználatukkal tűnnek ki. 

Hangulatvilágítás teremtése
Az állólámpák kiválóan alkalmasak a kellemes hangulat megteremtésére. Egy meleg fényű izzóval és egy szabályozható fényerősségű lámpával könnyedén varázsolhatunk intim atmoszférát.

Funkcionális világítás
Az állólámpák segíthetnek a munka vagy az olvasás során szükséges megfelelő világítás biztosításában. Egy jól elhelyezett állólámpa jelentősen javíthatja a látási körülményeket, csökkentve ezzel a szem fáradtságát.

Dekoratív elemként való használata
Az állólámpák nem csak világításra szolgálnak, dekoratív elemként is funkcionálhatnak. Egy szépen kivitelezett állólámpa maga is műalkotás lehet, amely hozzáad az otthon esztétikájához.

Zónák kialakítása
Nagyobb terekben az állólámpák segíthetnek különböző funkcionális zónák kialakításában. Egy jól megvilágított olvasósarok vagy pihenősziget hívogatóvá teheti az adott területet.

Milyen típusú izzót érdemes használni az állólámpákban? 

Az ideális izzó kiválasztása során fontos figyelembe venni az állólámpa használatának célját, a kívánt fényerősséget és a környezettudatosságot. Az energiahatékonyság és a hosszú élettartam miatt a legtöbb otthoni és irodai környezetben a LED izzók a megfelelő választás.